Sprenger skalaen for god service

Roger Waaler kjører en Opel Mokka 2017. Med firehjulstrekk. Hans forrige bil var og en Opel Mokka (2014). Den neste blir også en Opel Mokka, sier han. Hos Kongsvinger Auto sprenger de skalaen for god service.

Når vi snakker med ham, sitter han ikke i bilen. Han er ute i kulda og trener. Vi tilbyr oss å ringe senere, men sporty som han er, tar han en prat med oss mens han løper.

Hva er grunnen til at du har valgt, og har tenkt til å fortsette å velge akkurat Opel Mokka?

– Det er fordi den er utrolig fin, sier Roger! Og ikke minst, god å kjøre.

EN BIL SOM TÅLER ULENDT OG SNØDEKT TERRENG

Kjøreegenskaper og komfort er viktig for Roger.

– Jeg sitter høyt, den går på diesel og har firehjulstrekk. Det er helt vesentlig for meg. Jeg er veldig treningsglad, og både kona og jeg liker å komme oss ut i all slags terreng, i all slags vær, og under alle typer kjøreforhold. Det blir både skogskjøring og fjellkjøring, og mange bakker den skal forsere. Denne bilen går lett på 20 centimeter snø, hvis snøen ikke er hardpakka.

Har du flere biler enn din Opel Mokka?

– Jada. Vi har en Opel Skoda Fabia som kona mi, Anja, kjører. I tillegg har vi en felles bil, Opel Corsa 2008. Denne er for øvrig også kjøpt hos Kongsvinger Auto.

BYTTE ER BRA

Roger bytter det han kaller sin hovedbil relativt ofte, hvert tredje eller fjerde år. På spørsmål om hva som er grunnen til det, svarer han:

– Det er en trygghet i å ha ny bil. Dessuten kommer de med en nybilgaranti på fem år. Hvis det skulle dukke opp noe feil på bilen i denne perioden, betyr det at du får disse reparasjonene gratis dersom du følger serviceprogrammet.

SPRENGER SKALAEN FOR GOD SERVICE

Første gang Roger handlet bil hos Kongsvinger Auto var i 1999. Det var litt tilfeldig, selv om han kjente både salgssjefen og en av mekanikerne fra langt tilbake i tid.

Hvor fornøyd er du med Kongsvinger Auto da?

– Jeg er kjempefornøyd. Jeg får alltid god service og god hjelp her. Det er sjelden noe i veien med bilene derfra, bare småting, egentlig.

Så om du gir meg en skala fra en til ti, vil jeg si at de sprenger den skalaen, sier Roger Waaler. Jeg gir dem hundre til tusen poeng!