Nissan Leaf – pålitelig pendlerbil

Pendlerbil
Cathrine Ernestus er fornøyd med Nissan Leaf som pendlerbil.

-Det utslagsgivende for oss var rekkevidden den hadde. Det var det som var avgjørende for at vi bestemte oss for å kjøpe Nissan leaf som pendlerbil, forteller Cathrine Ernestus.

Trengte en pålitelig pendlerbil

Sommeren 2016 fikk kjernefamilien sin første elbil.  Cathrine forteller at de først hadde prøvekjørt en golf, men den viste seg å bli for liten for familiens behov.

Vi hadde gjort litt research på bilmarkedet, vi trengte en pålitelig pendlerbil som ikke kostet skjorta.  Bilen måtte være romslig, vi er fire i familien og med aktive barn på 10 og 6 år blir det ofte kjøring til og fra aktiviteter.  Vi hadde flere bekjente som hadde nissan leaf og som var kjempefornøyd med den, så da tenkte vi at det kanskje var bilen for oss også, sier Cathrine som innrømmer at hun var litt skeptisk til el-bil i førsten.

Når man har kjørt dieselbil, er det en liten overgang å gå over til elektrisk bil. Men summene vi sparer i måneden på utgifter veier helt klart opp for ladeangst, ler Cathrine.

 

Penger å spare

Familien på fire sparer mellom 2000 og 3000 kroner i måneden på å kjøre elbil sammenlignet med drivstoffavgifter og bompenger som man må ut med når man kjører en bil med forbrenningsmotor.

Familien bor på Årnes og Cathrine og mannen pendler daglig til Kongsvinger, da de begge jobber der.  De kjører nesten 10 mil om dagen sammenlagt.

Vi bruker elbilen like mye begge to, vi foretrekker den kontra dieselbilen vår. Elbilen blir varm med en gang. Gode laderutiner har vi fått på plass – vi har en hurtiglader installert i garasjen og nå er det en godt innarbeidet rutine å lade bilen etter hver gang vi har brukt den. Det krever noe planlegging før vi drar på tur, vi må ha en oversikt over hvor ladestasjonene er men det har bydd på overraskende lite problem. Hadde nesten trodd det skulle bli mer styr, sier Cathrine.

Les mer om Nissan Leaf her.