Møt Mr. Opel i Kongsvinger – Finn Ruud

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Skal du handle, eller snakke bil med distriktets Opel-mann, må du skynde deg. 1. april går Finn Ruud over i pensjonistenes rekker, etter å ha solgt biler (les Opel) i 33 år. Vi lurer på om noen i det hele tatt har solgt flere biler enn Finn her i distriktet …

Jeg kjenner ingen bilselgere som har holdt på så lenge og solgt så mange biler som Finn, sier Kim Andrè Fremming.

Finn sin karriere som bilselger startet i 1986, og han har i alle år vært trofast mot en og samme arbeidsgiver og bilmerke. Det er unikt. I Opel sentralt er han er verdsatt selger som er blitt lagt merke til. Finn har solgt godt over 3000 biler.

 

Finn Ruud har vært selve symbolet på Opel i Kongsvingerregionen gjennom sine 33 år som Opel-selger.

Opel i Kongsvinger – det er Finn det …

Det er ikke bare kundene som har lagt merke til den jobben Finn har gjort gjennom alle år for Opel. Det har også Opel sentralt:

– Jeg har hatt et godt samarbeide med Finn i snart 10 år i min rolle som regionssjef i Opel Norge, sier Henrik Dale.

– Bilsalg er et lagspill og i ethvert lagspill er det nødvendig med kontinuitetsbærere som bringer historien, gode kunderelasjoner og Opels merkevaretradisjoner videre. Finn er det beste eksempel på nettopp det, sier Dale. Han er Opel i Kongsvinger. Han har velfortjent opparbeidet seg et stort kontaktnett har skaffet oss mange Opel-entusiaster.

Jeg tror kundene først kjøper bil av Finn, så Opel, sier Dale.

Bilinteresse, lidenskap og livsstil

Interessen for kjøretøy har Finn alltid hatt. – Kanskje ble jeg litt påvirket av både faren min og bestefar, sier Finn. Far var nemlig bilmekaniker på Opel i Kongsvinger, så jeg var ofte med han på jobb. Det hendte jo også at han “mekket” litt biler hjemme på fritiden.

Bilinteressen omfatter også amerikanske sportsmodeller – som denne Corvetten.

 

– På gården til bestefar fikk jeg allerede som tiåring sitte bak rattet på traktoren. Før det satt jeg på fanget til bestefar og styrte, mens han kontrollerte pedalene og farten. Så snart jeg rakk ned til pedalene fikk jeg prøve meg helt alene. Det var en stor dag for en motorinteressert gutt.

– Jeg har virkelig elsket bilselgerjobben, helt siden dag èn i 1986, sier Finn. Det var da jeg gikk fra å selge bøker hos en bokhandler på Skarnes.

Å være bilselger har vært spennende, men til tider også ganske krevende. Mine år i bilbransjen har vært en eventyrlig reise, og jeg har lært noe nytt om både biler og salgsfaget hver eneste dag.

– Forskjellen på å selge bil før og nå kan ikke sammenlignes.  I «gamledager» var det ikke handel på internett, da kom kundene inn i butikken for å se, studere og prøvekjøre. I dag handles det primært via internett og dialogen med kundene foregår på telefon og e-post. Så og si alle er på nettet for å finne den bilen de vil ha.

Det spennende er at jeg har møtt, og lært å kjenne mange interessante og forskjellige mennesker.  For meg har det å selge biler vært mer en lidenskap og livsstil, enn jobb. Jeg liker å dele kunnskap og egne erfaringer med andre.

Første bilsalget

– Jeg husker godt den dagen jeg solgte min aller første bil, sier Finn. Det var en brukt rød Opel Ascona, 1978-modell. Jeg tror det var andre dagen på jobb. Samtidig irriterer jeg meg over at jeg ikke husker det andre og tredje bilsalget like godt.

Alltid spennende med nye modeller

I løpet av de 33 årene jeg har jobbet som bilselger har det vært en rivende utvikling. Nye modeller har kommet på rekke og rad. Jeg har alltid gledet meg som en unge til hver gang det kommer en ny modell. Opp gjennom årene har det være flere modeller det har knyttet seg ekstra forventninger til, blant annet de med litt større motorer som Kadett GSI, Vectra 2000, Omega 3000 og Insignia GSI. Og selvfølgelig – elbilen Opel Ampera-e.

Opel Ampera-e har blitt en populær elbil som vi har solgt mange av i distriktet, sier Finn.

Vil savne kundene og kollegene

Når Finn nå går over i pensjonistenes rekker om et par måneder ser han tilbake på alle de hyggelige kundene og bekjentskapene han har fått gjennom jobben som bilselger. At han har et godt rykte på seg er det ingen tvil om, for flere av kundene hans har fulgt han i alle år.

– Ja, det stemmer det, sier Finn beskjedent. Jeg har hatt gode og trofaste kunder i alle år! Jeg har blant annet mange familier hvor flere generasjoner i samme familie har kjøpt bil av meg. Det synes jeg selvfølgelig er veldig moro, sier Finn. Jeg kommer definitivt til å savne de mange trivelige kundene, de gode bilpratene, alle kollegaene her på Kongsvinger Auto, og selvfølgelig – hele nettverket i bilbransjen.

 

Jeg kommer til å savne denne flotte gjengen jeg har hatt som kolleger på Kongsvinger Auto gjennom mange år, sier Finn Ruud. Victor Zetterberg er også en av gjengen, men begynte først etter at dette bilde ble tatt i høst.

 

– Jeg setter stor pris på alle de trivelige kundene og alle de ulike livshistoriene jeg har blitt betrodd opp gjennom årene. Jeg tror faktisk jeg kan si at jeg har fått mange og gode venner gjennom bilselgerjobben.

– For meg har det alltid vært viktig å være ærlig og behandle kundene likt. Som kunde er de for meg like mye verdt om de skal kjøpe en brukt bil eller en splitter ny. Det som har vært min suksessoppskrift er at jeg har lyttet til kundene, vært ærlig i mine anbefalinger og holdt meg til fakta. Å lytte til kundene er viktig – min er erfaring er at det er da kan finne og anbefale det beste alternativet – det som dekker kundens behov for bil.

Du har aldri vært fristet til å bytte arbeidsplass?

– Nei, det har egentlig aldri vært tema understreker Finn. Jeg har riktignok blitt kontaktet og vært på intervju hos andre, men har takket nei. Kongsvinger Auto har for meg vært en god og trygg arbeidsplass med trivelige kolleger som støtter hverandre. Vi har hatt et godt læringsmiljø, i tillegg til fantastiske kunder som kommer igjen og igjen – om ikke annet for å slå av en prat og formidle sine erfaringer med bilen etter et kjøp.

Finn har levert ut mange nye biler – her en Mokka til en fornøyd Opel-kunde.

Nå skal jeg få tid til alt annet

Det blir helt klart rart å ikke måtte gå etter klokka lenger, spesielt på morgenen. Eller kanskje det er nå jeg må begynne å gjøre det, sier Finn ettertenksomt. Jeg har jo hørt mange si at som pensjonist har man alltid avtaleboka full.

Jeg og samboeren har til sammen åtte barnebarn i alderen 3 til 16 år, som jeg gleder meg til å være mer sammen med. Det å kunne gjøre mer av disse bestefar-aktivitetene som jeg selv husker fra jeg var guttunge blir morsomt. Vi har hytte bare en times kjøretur fra Kongsvinger, så denne kommer vi til å bruke mye mer nå. Hytta ligger like i sjøkanten så plassen er et eldorado for oss alle – både for oss, barna og barnebarna, som elsker å bade og fiske, eller bare nyte roen sjøen gir.

Er vi ikke på hytta kan det godt være at vi reiser sørover for mer sol og varme, eller at vi tar bilen og farter rundt i Skandinavia. Det er mye å se og oppleve både i Norge, Sverige og Danmark. Så lenge jeg liker å sitte bak rattet er det en fin ferieform.

Jeg kommer nok også til å bruke mer tid på bilen jeg har stående i garasjen, en 2005-modell Chevrolet Corvette. Denne skal garantert få mer omtanke og flere kilometer på veien nå. For meg er dette et smykke som jeg har hatt noen år etter at jeg solgte 1970-modellen. På Kongsvinger har vi en flott amcar-club som jeg nok også kommer til å oppsøke mer. Her er det et flott miljø og mange fine biler.

Finn sin Chevrolet Corvette 2005.

Som pensjonist blir det Grandland X

Finn har hatt mange modeller fra Opel opp gjennom årene. Kanskje ikke så rart – han er jo født og oppvokst med Opel. – Jeg har byttet ofte, ikke fordi jeg har slitt de ut, mer fordi jeg har, og har hatt bildilla.

Før jeg nå går over i pensjonistenes rekker har jeg bestilt meg en splitter ny Grandland X. Denne har jeg hatt lyst på i lang tid, og nå var tiden moden for å bytte.

Hvordan det blir å ikke omgås biler, kunder og kolleger daglig er den godt likte Opel-selgere usikker på. – Det får tiden vise, men det jeg er sikker på er at jeg nok ikke blir mindre opptatt av bil som pensjonist, avslutter Finn Ruud.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00