Møt lærling Jorunn Myrvold

Jorunn Myrvold har vokst opp med bensin i blodet og skiftenøkkel i hånda. Nå har jenta fra Austmarka gjort unna sine første uker som lærling på verkstedet til Kongsvinger Auto AS, og hun trives som plomma i egget.

 – Jeg var superheldig som fikk lærlingeplass her på Kongsvinger Auto. Det er kjempetrivelig å være her. Flott miljø og hyggelige folk. Jeg kan spørre hvem som helst om hva som helst, og alle er klar for å hjelpe. Dessuten jobber faren min på bilskadesenteret rett bak her, så da får jeg skyss også, sier Jorunn Myrvold.

Først bygg, så bil

Jorunn Myrvold hadde egentlig ikke tenkt å bli bilmekaniker. Hun smiler når hun forteller at faren advarte henne på det sterkeste. Hva som helst, men ikke biler. Derfor ble det bygg, anlegg og overflatebehandling på Skarnes videregående i stedet. Men etter to år og beståtteksamen fant hun ut at det ikke var dette hun ville drive med likevel.

– Faget var artig nok, men jeg begynte å tenke på at det nærmeste seriøse arbeidsstedet var i Oslo, så da fant jeg ut at jeg heller ville gjøre noe annet. Jeg søkte meg til billinja på Sentrum videregående, og der var jeg ferdig nå i sommer.

Et puslespill

Jorunn Myrvold er født og oppvokst på Brødbøl. Hjemme handlet det mye om bil.

– Jeg har vært med pappa siden jeg var lita jente. Holdt lommelykta, funnet verktøy og slike ting. Siden den gang har jeg likt alt som har med bil å gjøre. Jeg tenker på det som et puslespill, en masse deler som en må finne ut av for å få det til å passe sammen, sier Jorunn, og forteller at hun kjøpte sin første bil da hun var 16 år.

– Det var en gammel Volvo 240. Jeg måtte gjøre masse med den for å få den i kjørbar stand, men det var gøy. Jeg gjorde alt arbeidet selv, og det lærte jeg masse av, sier hun, og legger til at hun fikk litt hjelp av pappa.

Elsker nye utfordringer

Jorunn Myrvold angrer ikke et sekund på det karrierevalget hun gjorde for snart to og et halvt år siden. Hun storkoser seg på sin nye arbeidsplass, og elsker nye utfordringer.

– Jeg er akkurat ferdig med å skru på toppen til en Nissan Qashqai. Det har jeg aldri gjort før. Kjempespennende!

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00