Master tekniker Stian Kraft

Etter tre år på verkstedet til Kongsvinger Auto AS og to år med kursing hos Nissan Norge AS, kan bilmekaniker Stian Kraft nå smykke seg med tittelen «Master tekniker Nissan».

– Det var godt å endelig være ferdig. Jeg skulle egentlig ha avlagt prøven i vår, men den ble utsatt på grunn av koronaen, sier den ferske master teknikeren, og viser frem det høytidelige beviset på at prøven er bestått og godkjent.

Ikke så mye molskruing lenger

«Master technician» er, som titelen antyder, den høyeste utdanningen som Nissan-konsernet tilbyr. Det er et intensivt program, som består av både nettkurs og samlinger. Programmet er tredelt. Det har en grunnleggende og en utdypende del, og til slutt en del med feilsøking og praktisk problemløsing.

Stian Kraft forteller at han i snitt har vært på samlinger i Asker og Drammen to dager i måneden i kursperioden. Opplæringen avsluttes med en grundig eksamen med tre praktiske og en teoretisk del.

– Jeg skåret 100 av 100 på den ene prøven og 98 av 100 på den andre. De to andre husker jeg ikke så godt, smiler Kraft, som ikke kan gi noe godt svar på hvorfor det heter «master tekniker» og ikke «master mekaniker».

– Det er vel fordi det blir mer og mer teknikk og stadig mindre mekanikk. Det er jo ikke så mye molskruing lenger. Jeg har tatt dette kurset hovedsakelig for å bli bedre og mer strukturert i feilsøking. En hverdag som mastertekniker kan bestå av mye feilsøk.

Bunnsolid kompetanse

Daglig leder Kim Andre Fremming er både stolt og glad for at enda en av mekanikerne hans nå er sertifisert som master tekniker av Nissan Norge.

– Bilene vi forhandler blir stadig mer avanserte. Vi må hele tiden sørge for at vi er oppdatert på det som skjer. Stian har nå den høyeste utdanningen som Nissan kan tilby, og det betyr at vi nå har enda mer bunnsolid kompetanse på verkstedet vårt. Våre kunder skal være hundre prosent trygge på at vi tar vare på bilene deres på best mulig måte. Det er våre kunders trygghet vi lever av, sier Fremming.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00