Leif Ekornhol: Opel Astra betyr Opel stjernebil

Leif Ekornhol kjører Opel. Det har han gjort i snart førti år. Han er en trofast kunde hos Kongsvinger Auto. – Jeg husker ikke helt nøyaktig når kundeforholdet ble innledet, men det var tidlig på 80-tallet i forrige århundre, sier Leif.

– Jeg husker godt den første Opelen jeg kjøpte, sier Leif. Det var hos Finn Ruud på G. Løkken, lenge før Kongsvinger Auto overtok. Det var en Opel Kadett. Og siden var jeg solgt. Til Opel altså.

Avhengig av gode kjøreegenskaper

Etter det første kjøpet har Leif byttet bil mange ganger, men han har aldri byttet bilforhandler. Han er, og har alltid vært veldig godt fornøyd med Kongsvinger Auto.

– Hva er viktig for deg når du skal velge bil?

– Det er kjøreegenskapene, komforten, og tryggheten. Nå kjører jeg en Opel Astra 2017 modell, som jeg kjøpte i fjor. Da var det fire år siden sist jeg hadde byttet bil.

En stjerne mellom hendene

Leif jobber med lager og logistikk, og pendler fire mil hver dag mellom Nord-Odal og Kongsvinger.

– Hvorfor valgte du å bytte etter såpass kort tid da?

– Nei, du vet, når en først begynner å tenke på å bytte, så ruller’e på seg… Det er jo også et økonomisk spørsmål. Denne er helt ny, og har litt mer utstyr. Dessuten går den på bensin. Den forrige jeg hadde, var en dieselbil, men det var også en Opel Astra…

Astra er latin betyr «stjerne» på norsk, så det er kanskje ikke så rart at Leif har valgt akkurat denne modellen om igjen. Har du først opplevd å kjøre en stjernebil, er det vel bare naturlig å velge en ny stjerne neste gang.

– Jeg må ha en bil som jeg kan stole på, og denne modellen er jeg godt fornøyd med. Den er veldig god å kjøre.

Opel Astra stasjonsvogn 2017-modell, tilsvarende den Leif Ekornhol kjører, men den er sort.

Hele familien er kunde hos Kongsvinger Auto

– Det går rykter om at flere i din familie er kunder hos Kongsvinger Auto?

– Ja, både kona mi og sønnen min er det. Kona kjøpte sin første bil her på nitti-tallet en gang. Det var en Opel Corsa. Nå kjører hun er Opel Boca.

– Og sønnen din?

– Ja, han er jo forholdsvis ny i gamet og av den yngre garde, 32 år gammel, så han har valgt el-bil, han da vettu. Han valgte Nissan Leaf.

På spørsmål om ikke Leif også kunne tenke seg å bytte til el-bil, svarer han:

– Det har jeg ikke tatt noe standpunkt til ennå. Men jeg har tenkt på det, det går jo den veien i framtida, så kanskje… når modellene får større ladekapasitet og lenger rekkevidde.

Føler seg som hjemme

– Det virker som du er godt fornøyd med Kongsvinger Auto. Hva er det som er avgjørende for deg i valg av bilforhandler?

– Å bli godt tatt vare på og «sett» som kunde er viktig for meg. Vi har veldig bra kundeforhold til Kongsvinger Auto. Vi føler oss personlig ivaretatt her. Jeg kjenner selgeren godt, og har alltid blitt møtt i forhold til de behovene jeg har når jeg vurderer å kjøpe bil. Vi bruker naturligvis også verkstedet der til alle servicer og eventuelle reparasjoner eller justeringer. Og så liker jeg bilmerket, selvfølgelig! Vi opplever alltid å få svært god service. Jeg føler meg hjemme her.