Kongsvinger Autos scenevante mekaniker

Stian Kraft fra Vestmarka er vår nye bilmekaniker og vi er veldig glade for å ha fått han med på verkstedteamet, sier Anders Wangen. Stian har erfaring fra bransjen og en svært dyktig bilmekaniker.

Det er ikke mange som «skrur» bil hjemme lenger. Bilmotorene blir stadig mer tekniske og det kreves ofte spesialverktøy. Derfor har også oppdragsmengden vært økende på verkstedet hos Kongsvinger Auto. På verkstedet jobber nå fire mekanikere og èn lærling.

Stian (25) begynte på Kongsvinger Auto på sensommeren og stortrives sammen med resten av teamet, både inne på verkstedet og ute i butikken. Stian kommer fra Vestmarka hvor han er samboer med Kine.

Rett etter to år på mekanikerlinja på Kongsvinger videregående skole begynte Stian som lærling hos Skotterud Motorsenter AS. De siste fire årene har han jobbet hos Møller Bil. Med flere kompiser på Kongsvinger Auto passet det bra at det ble en ledig stilling der.

Vår nye mekaniker – Stian Kraft

Bestemte yrkesretning tidlig

Stian forteller at han begynte å skru motorer allerede det året han begynte på ungdomsskolen. – Interessen for mekanikerfaget vokste etter at han fikk sin første moped og valg av yrkesretning ble han bare sikrere og sikrere på. Med store jorder rundt hjemmet på Vestmarka fikk han også begynne å kjøre bil tidlig. Når man bor på landet, et godt stykke unna Kongsvinger, må man som ungdom ha noe som durer å fordrive tiden med, ler Stian.

Spennende å lære nye motorer

– Nå følte jeg at tiden var inne for å prøve noe annet. Da det ble en ledig mekanikerjobb hos Kongsvinger Auto var jeg ikke sen med å melde min interesse. Jeg kjente flere av de som jobber der og hadde også lyst til å lære om andre motorer og merker.

Det er alltid nye ting å lære. – Det fine med å være mekaniker på et merkeverksted er at man får spisskompetanse på de enkelte merkene man jobber med, sier Stian.

Godt arbeidsmiljø

– Det er mye å gjøre og dagene flyr fort i den nye jobben. De første ukene brukte jeg litt tid på å sette meg inn i de nye systemene i forhold til merkene jeg har jobbet med før, men nå er det full fart.

Med fem gutter ute på verkstedet blir vi godt kjent med hverandre.

Det som jeg liker godt her på Kongsvinger Auto er at alle er flinke til å dele erfaringer med hverandre. Med godt arbeidsmiljø blir det også godt læringsmiljø og vi blir bedre mekanikere.

Vi må hele tiden videreutvikle oss i takt med bilenes utvikling, og det skjer stadig hurtigere, sier Stian.

Spellemann på si ….

Den rolige trivelige bilmekanikeren fra Vestmarka er ikke bare opptatt av bilmotorer, skruing og mekking. I bunn og grunn er han en scenevant og litt rocka type. På fritiden spiller han i bandet Ramp og reiser endel rundt i distriktet på spilleoppdrag. Da er det country og låter det svinger av det går i.

Stian sin rolle i bandet er vokalist og gitarist. Til helgen spiller han og resten av bandet på bygdefest på Grinder. – Vi gleder oss til hvert spilleoppdrag, men det er ekstra moro å komme tilbake der vi har spilt tidligere, avslutter Stian.

 

På fritiden er Stian vokalist og gitarist i bandet Ramp