Gjesteblogg: Livet med Nissan Leaf på Finnskogen

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

– Skal dere kjøpe el-bil? Dere som bor langt inni skauen…? spurte min venninne med vantro i blikket. Ja, svarte jeg – vi har bestilt Nissan Leaf. I dag, et halvt år etter vi fikk vår nye Leaf, har vi ikke angret et sekund, skriver Hanne og Bjørn til oss.

Skepsisen var stor og advarslene mange blant venner og familie da vi skulle anskaffe ny bil. Fordommene råder dersom man ikke er en selvskreven el-bilbruker som holder til i byen, der valg av el-bil virker mer fornuftig.

Klar for dagstur – tur/retur Finnskogen-Oslo

-Hva med vinteren…? Du kommer vel ikke lenger enn til Skarnes da, og det er upraktisk hvis du skal til Oslo.

Vi er en familie på åtte, men kun to av barna bor hjemme fremdeles. Likevel har vi ofte full bil i helgene. Vi bor i Finnskogen, 3,5 mil unna Kongsvinger. Vi har en del ting å gjøre i Oslo, og er avhengig av å kunne bruke bil dit to til tre ganger i uken.

Miljøfaktoren var nettopp vårt hovedargument for å anskaffe el-bil. Det er en god følelse å vite at du ikke forurenser med en eneste giftig partikkel når du kjører. Samt at det er en åpenbar økonomisk gevinst ved det.

Men hvorfor akkurat Nissan Leaf da?

Det er flere grunner til det. Først og fremst er det en sikker bil med svært gode kjøre-egenskaper. Den holder høy kvalitet, har avansert teknologi, og er fantastisk på vinterføre. I tillegg har den et lekkert design, og ligger i en moderat prisklasse sammenliknet med mange andre el-bilmodeller.

Nissan Leaf holder mer enn den lover

Der vi bor er vi omgitt av mange ville dyr som ofte surrer seg ut i veibanen. Bilen har innebygget varsling og «selvbrems» når noe beveger seg i nærheten av den. Dette er spesielt gunstig hvis et dyr kommer opp på siden eller foran panseret, i et tempo som øyet kanskje oppfatter senere enn bilens sensorer. En uvurderlig innretning når man bor langt inni de dype skoger!

Et annet hjelpemiddel som er uvant, men svært nyttig er «lane control». Aktiverer du den, er faren nesten lik null for å kollidere dersom du skulle være så uheldig å miste oppmerksomheten på veibanen et øyeblikk. Bilen holder seg i ditt kjørefelt, og retter seg automatisk opp dersom du er på vei til å skjene over i motsatt kjørebane.

Behagelig, god sittekomfort, stort bagasjerom og presist ryggekamera

Nissan Leaf er en behagelig bil med god sittekomfort og overraskende stor bagasjeromskapasitet. Noe man ikke helt tror når man ser bilen utenfra. Men vi blir fremdeles overrasket over hvor mye vi får plass til, enten vi har pakket for ferietur eller skal hjem fra handletur. Ryggekameraet er svært presist, noe som gjør for eksempel den (for noen) forhatte lukeparkeringen til en lek.

Høy kvalitet på lydanlegget

Vår sekstenåring er vilt begeistret for musikkanlegget, som han mener holder høyere kvalitet enn standard lydanlegg vanligvis gjør. Det har stor og nyansert justerbar kapasitet, og alle typer koblinger og uttak til enhver enhet du måtte ønske å benytte, enten det er Bluetooth, USB, Dab, eller annet.

Tre sjåfører

Bilen vår veksler mellom tre sjåfører. En av dem har hatt sertifikat i kun ett år. Når han skal fremheve det som er viktigst for ham, er det at Nissan Leaf er en pålitelig og trygg bil. Den har et stødig veigrep, og «råbra» bremser. Både nødbremsen og e-pedalen gjør kjøringen sikrere. Veigrepet kommer ekstra godt med på mange av veiene i nærmiljøet som lider mye av telehiv og dumper. Alle tekniske finesser den kan skilte med, har en åpenbar funksjon. Displayet er tydelig og inneholder for eksempel mye statistikk, som gjør at du kan beregne kjøringen din optimalt, og kjøre mest mulig økonomisk.

Lader litt på vei tilbake fra Oslo

Vi ønsket en bil med lang rekkevidde, og hadde helst sett at den hadde holdt hjemmefra og tur-retur Oslo. Det gjør den ikke, men på sommertid holder den nesten tilbake til Kongsvinger. Noen tenker kanskje det er stress med denne ladingen, med det er jo bare å legge inn en liten pause, for eksempel på Sanngrund. Så kan du ta deg en softis og litt frisk uforurenset luft mens bilen står på lading.

For oss holder Nissan Leaf hva den lover. Noen tenker kanskje det er stress med denne ladingen, med det er jo bare å legge inn en liten pause.

En annen stor fordel når du kjører til hovedstaden, er gratis bomringer og gratis parkering på Oslo kommunes parkeringsplasser. Så lenge det varer…

Kongsvinger Auto er genuint opptatt av kundene

Vi kjøpte årets modell av Nissan Leaf hos Kongsvinger Auto i mars, etter å ha stått et halvt år på venteliste. Der har vi opplevd veldig god service og oppfølging, med personlig kontakt. Vi opplever at ansatte her, enten det er selgere, kundebehandlere eller mekanikere, har en oppriktig interesse for kunden, og setter sin ære i å behandle hver kunde individuelt på best mulig måte.

Med Nissan Leaf får du svært mye bil for pengene.

Hilsen

Hanne Kristiansen Risvik og Bjørn Risvik

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00