Forbered bilen på vinter – ta en vintersjekk

Etter en lang fin høst kan vinteren komme fort på. Det er på høy tid å forberede og klargjøre bilen for vinterkjøring. Å skifte til vinterdekk er en selvfølge, men tenk også på at både lys, olje og frostvæske må sjekkes, sier Iver Kojedahl. Her er våre tips.

Gode dekk – en selvfølge

Når det gjelder vinterdekk er det viktigste at dekkene har godt og nok mønster og at de ikke er for gamle. Dekk er laget av gummi som er et materiale som forringes over tid og har begrenset levetid.  Minimumskravet til mønsterdybden på vinterdekk er 3mm, men vi anbefaler minimum 5mm.

Delesjef Kamilla Skyrud anbefaler 5 mm mønsterdybde på vinterdekkene.

Tilbud på vinterdekk nå

Delesjef Kamilla Skyrud får på denne årstiden ofte spørsmål om hva slags dekk man bør velge – piggdekk eller piggfrie.

– Om man har piggdekk eller piggfrie dekk kommer an på hva slags behov man har. Selv har jeg valgt å kjøre med piggfrie fordi jeg kjører på veier hvor grepet med piggfrie er bedre. Kjører man på veier som ikke er saltet og det ofte er ”blåis” anbefaler jeg piggdekk. Frem til 30. november får du våre anbefalte vinterdekk, med eller uten pigger, til meget gunstig pris.

Ta kontakt for pristilbud her.

Steinsprutskade bør repareres før vinterkulda

Har du fått en steinsprutskade på frontruta i sommer bør du reparere eller skifte frontruta nå. Det er ikke uvanlig at skaden forverrer seg når det blir kaldere ute.  I verste fall kan hele frontruta sprekke, sier Kamilla. Derfor bør man bytte frontruta før vinterkulda blir for streng.

Vindusviskere og vindusspylervæske

Gode vindusviskere er viktig i den årstiden vi går inn i nå. Minst to ganger i året bør du bytte vindusviskere – spesielt viktig er det i vinterhalvåret å ha gode vindusviskere. Saltede veier gjør at det legger seg ekstra mye skitt på frontruta.

Kjører du på saltede veier “gror” frontruta fort igjen. Gode vindusviskere og vindusspylervæske er viktig for god sikt.

Uten gode vindusviskere og vindusspylervæske blir sikten fort ekstremt dårlig, og det er direkte trafikkfarlig. Husk derfor å ha en ekstra kanne med vindusspylervæske i bilen, gjerne også et nytt sett med vindusviskere. Gummien på viskebladene blir fort ødelagt om de fryser seg fast på en isbelagt frontrute.

Frostvæske

Når man går høst/vinter i møte anbefaler vi å kontrollere frostvæsken, både på mengde og frysepunkt. Man kan etterfylle frostvæske selv, men da skal man huske på å bruke riktig frostvæske til motoren og riktig blandeforhold.

Lys

Godt lys som er riktig justert er viktig hele året, men spesielt viktig nå i høstmørket og på vinterveiene.

På vår vintersjekk kontrollerer vi også at lysene på bilen er optimale.

Batteriet

Batteriet bør også kontrolleres, ved å ta en batteritest og eventuelt lade batteriet. Kaldstarter om vinteren kan gå hardt ut over batteriet, derfor anbefaler vi å montere en motorvarmer og eventuelt en batterilader i bilen. Da går man en god og varm vinter i møte og man er trygg på at batteriet blir vedlikeholdt.

Bruk silikon og smør dørlåsen

For ikke å få en ubeleilig overraskelse en iskald vintermorgen over ikke å komme inn i bilen, bør du smøre både dørlåser og gummilister. Til å smøre gummilister anbefaler vi å bruke en silikonstift. Dette får du kjøpt hos oss.

Godt tilbud på vintersjekk

Disse fem gutta på verkstedet tar gjerne en vintersjekk på bilen din.

Dersom du ønsker at vi foretar vår vintersjekk av bilen din før vinteren, er det dette vi gjør, sier Iver:

  • Visuell kontroll av bremser foran og bak
  • Visuell kontroll av forstilling og bakstilling
  • Visuell kontroll av dekk
  • Kontroll av frostvæske
  • Kontroll av lys

Vintersjekken koster 399,- kroner.

Bestill gjerne vintersjekken her.