Fint sted å være lærling

I august begynte Henning Dagfinrud som fulltids lærling Hos Kongsvinger Auto AS. Det har ikke unggutten fra Nord-Odal angret på et sekund.

– Dette er et veldig fint å være lærling. Jeg lærer masse og får mer og mer ansvar. Det er et lite og tett miljø, alle på fornavn med hverandre, og du kan slå av en prat med sjefen om morran hvis det passer seg sånn, sier Henning Dagfinrud på klingende odøling.

– Det er ikke alle steder du kan det.

Yrkesfaglig fordypning

Henning Dagfinrud bestemte seg tidlig for å ta korteste veien ut i arbeidslivet. Et langvarig studium i et eller annet teoretisk studium var ikke særlig fristende for unggutten. Yrkesfag på Sentrum videregående, derimot, var midt i blinken. Andre året valgte han kjøretøylinja, og like oppunder adventstiden kom læreren og sa at Kongsvinger Auto ønsket seg en lærling til delelageret.

– Jeg måtte i to intervjuer. Første gang med læreren min, og andre gang uten. Heldigvis fikk jeg tilbud om plassen.

Mens han gikk siste halvåret på videregående hospiterte Dagfinrud en dag i uken på lageret til Kongsvinger Auto AS.

– Det er en kjempefin ordning. Yrkesfaglig fordypning heter det, og jeg vil absolutt råde andre unge mennesker å sjekke ut mulighetene for dette, råder lærlingen.

Motorsykkelentusiast

Henning Dagfinrud er født og oppvokst på Sand i Nord-Odal, og der bor han fortsatt. Han har ingen planer om å forlate barndomshjemmet før han har fått fagbrevet, og han har ingen problemer med å pendle de 42 kilometerne mellom Rasta og Sand hver dag. Tvert imot. Som unge menn flest trives han bak et ratt. Men unge Dagfinrud har det enda bedre når han kan dra ut på tur med motorsykkelen sin. Han har nemlig skaffet seg en grom Harley Davidson, og selv om sykkelen snart er 35 år gammel, er den fremdeles i god bruksstand, ifølge Dagfinrud selv. Han er også aktiv i motorsykkelklubben på hjemstedet.

– Det går en god del av fritiden til dette. Motorsykkelen er nok den store hobbyen nå for tiden, gliser han.

– En er jo 19 år og ungkar og spellemann en gang i livet. Men bare i helgene!

Mer og mer ansvar

Han er på jobb i god tid før halv åtte hver morgen. Da skal alt være plass og mottaket skal være klart til å betjene både kunder og mekanikere.

– Det første jeg gjør er å sortere delene vi har fått fra sentrallageret slik at de ligger i riktig hylle. Så gjør jeg klar delene som mekanikerne trenger i løpet av dagen til service og reparasjoner. Resten av dagen jobber jeg i kundemottaket, sier den unge lærlingen, som setter pris på at han får mer og mer ansvar.

– Jeg har ansvaret med å låse opp og gjøre klar senteret om morran. Og nå hender det at jeg låser om eftan også, smiler lærling Henning Dagfinrud.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00