Eventyreren og bilselgeren Ole Jørgen Nordtorpet

Han har klatret til topps på nasjonalfjellet Stetind, fisket sjøørret i Patagonia og drømmer om å følge i Monsens fotspor gjennom Canada. Drømmejobben har han allerede fått. Nå skal nemlig eventyreren Ole Jørgen Nordtorpet selge biler for Kongsvinger Auto AS.

 – Det er ikke tull, engang. Denne jobben har jeg hatt lyst på lenge. Jeg vokste opp oppe i åsen et par hundre meter herfra, og som guttunge lekte vi rundt veggene her på autoen. Dette er som å komme hjem for meg, sier Nordtorpet.

Viktig å være godt forberedt

Formelt hadde han sin første arbeidsdag i salgsavdelingen til Kongsvinger Auto AS mandag 4. januar, men han var ofte å se i butikken i de siste ukene av fjoråret også. Han hadde nemlig en god del avspasering og ferie til gode fra sin forrige jobb som trafikkplanlegger hos Vy i hovedstaden, og ville gjerne møte så godt forberedt som mulig på sin nye arbeidsplass.

– Det er viktig å være godt forberedt, uansett hva du driver med. Da jeg gjorde mitt andre forsøk på å bestige Store Skagastølstind i fjor sommer, dro jeg rett fra kontoret opp til fjellveggen. Det var ikke særlig smart. Det er grunnen til at jeg må opp dit igjen til sommeren. Jeg skal til toppen av Storen, sier mannen som besteg Norges nasjonalfjell, Stetind, for tre år siden, og som drømmer om en dag å klatre til topps på det beryktede Toblerone-fjellet Matterhorn.

Et meget godt forhold til Opel

Han er født og oppvokst på Kongsvinger, i nabolaget til Kongsvinger Auto AS, og med Amundsen til etternavn. Det hadde han helt til han møtte Finnskogjenta Eva Renate Nordtorpet, og tok hennes slektsnavn da de giftet seg. I dag bor ekteparet Nordtorpet på Flisa med barna Sebastian, som snart fyller 16 år, og fjortenåringen Leah.

At pendlertiden nå er blitt mer enn halvert, er bare en av bonusene med den nye jobben. Han er nemlig mer enn normalt interessert i biler og bilsport, og drev med både roadracing og motocross i ungdomstiden. Han har hemmelige drømmer om en Dodge Challenger Hellcat, «med over 700 hester og den eneste serieproduserte bilen som kan steile», og har et meget godt forhold til Opel etter flere år som stolt eier av en Insignia. Men først og fremst handler den nye jobben om mennesker.

– Jeg er veldig glad i å treffe folk, og kjenner stort sett alt som kan krype og gå i denne byen. I den gamle jobben min var det lite med kundekontakt, og nå gleder jeg meg til å møte både gamle og nye bilentusiaster her på autoen.

Først og fremst eventyret

Til å være født, oppvokst og bosatt på flate østlandet, er han oppsiktsvekkende begeistret for spisse og bratte fjell og tinder. Hva denne utypiske dragningen i bunn og grunn skyldes, kan han ikke gi noe bastant og entydig svar på.

– Det har nok litt med mestringsfølelse å gjøre. Den følelsen du får når du står på toppen er helt ubeskrivelig. Det tok seks, syv timer å klatre til toppen av Stetinden, og når du ser ned langs den stupbratte fjellsiden på den bittelille prikken langt der nede som er bilen din, ja da, sier han, og lar resten av setningen henge i lufta.

Han bedyrer at han ikke er noen ordentlig fjellklatrer. Han drar bare på organiserte klatreturer med guide og fullt fokus på sikkerhet.

– Det har mye med naturopplevelsen å gjøre, også. Og eventyret. Først og fremst eventyret.

Canadaekspedisjonen

Han synes det er et eventyr på Kongsvinger Auto også. Mannen, som skal ha hovedansvaret for salg av Opel og bruktbiler, forteller med stor begeistring om bilmodeller som «går som ei kule» og «kjørekomfort som er helt ubeskrivelig». Så snart koronapandemien er over skal han ta med en elektrisk Corsa til kjøpesentre i distriktet, og la folk få kjenne på bilen som er kåret til Europas beste bilkjøp.

– Folk må få kjenne på den. Sitte i den. Ta på den. Denne bilen selger så det gyver i Tyskland, og det er ingen grunn til at den ikke skulle gjøre det her hjemme, også. Og til våren kommer Mokka i elektrisk utgave. Det kommer til å bli en storselger. Garantert.

Ole Jørgen Nordtorpet har allerede kommet langt med planarbeidet for den store Canadaekspedisjonen. Der skal han etter planen gå i fotsporene til selveste Lars Monsen, og krysse Ungavahalvøya mutters alene. Det skal han gjøre «for å teste hodet», som han sier. Å se om han klarer farer, strabaser og stillhet på fullstendig egenhånd. Det er bare en hake med prosjektet. Turen tar nemlig pluss minus fire uker. I beste fall.

– Det er ikke sikkert det blir noe i sommer, sier han og ler.

– Det kommer helt an på hvor snille de har lyst til å være mot meg her på autoen.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00