Det er noe sjarmerende med vinteren

 

Det kommer hvert år, det er like «ille» hver gang og det er like kjedelig å skrape is i år som i fjor.

Hvis vi snur på dette nå da og tenker litt annerledes. Tenk om vi ikke skulle skrape is eller ikke sette oss inn i en kald bil (kanskje med skinnseter for å gjøre det enda verre) Da hadde vi heller ikke hatt noe å erge oss over.

Det kan ikke bare være meg som er skrudd sammen sånn. I helga var jeg og min kjære samboer ute å gikk. Klokken var rundt 23.00 på lørdag kveld og jeg syns det var kaldt. Så forsiktig som jeg er så sier jeg: «fy faen jeg hater kulda».

Det hun sier da overraska meg litt, men er egentlig ganske riktig. Hun sa: «husker du i fjor da det var så varmt på sommeren? Da sa du det samme bare at du hater varmen. Blir du ikke fornøyd?»

Det er ganske interessant å tenke på at vi stort sett alltid finner noe å klage over. Det er som en forsvarsmekanisme mot ubehag. Jeg syns det er ubehagelig når det er for kaldt og jeg syns det ubehagelig når det er for varmt. Det blir aldri varmere eller kaldere da jeg klager over det, men jeg gjør det for det.

Den kalde fine tida

En typisk vinterdag ved Kongsvinger Auto starter med skraping av bilruter, måking av snø og klaging over at det er kaldt. Bilrutene må skrapes, snøen må bort og vi gjør oss da fortjent til å klage litt. Eller gjør vi egentlig det??

Vinteren kommer hvert år. Det er noe sjarmerende med det. De blå gradene kommer like fort som julemarsipan i butikkene. Sammen med marsipan, julepynt og dunjakker så kommer også bilproblemene. Bilene blir litt skjøre i kulda. Litt som meg selv egentlig.

Så hva gjør man da, når bilen fusker litt i kulda? Det hjelper jo ikke å klage!:)

Jo, man søker hjelp. Hjelp kan man få og hjelpemidler fins.

Man har Webasto, Eberspãcher, Defa 1,2,3 osv. Det fins muligheter, men husk at dette er avhengighetsskapende. Jeg siterer meg selv på akkurat denne for har du hatt et varmesystem på bilen din så klarer du deg ikke uten.

Kim André Fremming, daglig leder Kongsvinger Auto.

 

Folkens jeg kommer med nyheter
jeg må be om absolutt stillhet
Ventetida er over
det kommer til å falle snø i natt

Her kommer vinteren
Her kommer den kalde fine tida
Her kommer vinteren
Endelig fred å få

-Jokke & Valentinerne

 

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00