Derfor trenger automatgirkassa en «flush»

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Mange er ikke klar over at en automatgirkasse trenger litt mer pleie enn en manuell. – For hver 60.000-100.000 km anbefaler vi å foreta et totalt giroljeskift – det vi kaller å flushe, sier kundemottaker Ståle Østgård. 

Oljeskiftintervallet varierer fra bil til bil, så spør oss gjerne hvilke intervall vi anbefaler for din bil.

Når vi flusher renses hele automatkassen

En fullverdig service på en automatgirkasse krever spesialverktøy. Verktøyet kobles direkte på girsystemet, renser automatkassen og bytter ut all gammel olje. Det er ikke alle verksteder som har dette verktøyet. De fleste bare bytter oljen og filteret som ligger i bunnpannen. Hos oss på Kongsvinger Auto får du en fullverdig service med flusheutstyr.

– Filteret i girkassen blir også byttet ved en slik spesialservice. Noen girkasser har innvendig filter som ikke lar seg skifte. Da er det ekstra viktig å holde giroljen ren, slik at filteret ikke tetter seg, sier Ståle.

Dette er flushing av automatgirkassen

Ved flushing spyler vi hele systemet i automatgirkassen med ny og ren olje. Da får vi ut 95% av all gammel olje og partikler som befinner seg i automatgirkassen. Samtidig rengjør vi bunnpannen og magneter, skifter bunnpannepakning og oljefilter dersom girkassen er utstyrt med dette.

Temperatursvingninger kan gi kondens

Det er spesielt temperatursvingningene som reduserer levetiden. En automatgirkasse genererer mer varme enn en manuell girkasse. Dermed belastes oljen hardere. Temperaturen i automatgiroljen svinger fra kald til varm og til kald igjen, gang på gang.

Om vinteren øker kondensnivået og oljen kan bli utvannet. Utvannet og uren olje kan skade de elektroniske komponentene i girkassen, blant annet styreenheten, sier Ståle. Det er derfor vi anbefaler vi å «flushe girkassen» for hver 60.000-100.000 kjørte kilometer. Da renses girkassen og all oljen i girsystemer byttes ut.

Vi anbefaler vi å «flushe automatgirkassen» for hver 60.000-100.000 kjørte kilometer, sier kundemottaker Ståle Østgård.

 

Det holder altså ikke å bare tappe bunnpannen og fylle på ny olje. Hele to tredjedeler av den gamle oljen ligger fortsatt igjen i det omfattende automatgirsystemet er, opplyser Ståle.

Det kan bli kostbart om du ikke tar skikkelig vare på automatgirkassen. Med en god spesialtilpasset service på anbefalt intervall vil automatgirkassen leve et langt, godt og fartsfylt liv.

Må service og «flushing» på girkassen bestilles spesielt, og hva vil en slik spesialservice koste?

Flushing av girkasse må bestilles spesielt og koster fra 4.990,-, pluss eventuelt filterbytte, sier Ståle. – Vi anbefaler ofte våre kunder å ta en slik spesialservice på girkassen når vi ser på bilens historikk og kilometerstand at en slik spesialservice nærmer seg.

Vil du vite mer om flushing på automatgirkassen – ta kontakt med oss her, eller ring oss på telefon 62 88 80 60. 

 

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00