Den nye sjefen på Kongsvinger Auto

Det er en lang vei fra den lille belgiske byen Temse og farens bilverksted i Antwerpen til sjefskontoret på Kongsvinger Auto. Men nå er Dany Narten på plass, og klar til å ta Opel- og Nissanforhandleren i festningsbyen til nye høyder.

 – Opel og Nissan er sterke merkenavn. Vi har flotte biler, dyktige og driftige medarbeidere, et flott arbeidsmiljø, og mange spennende bilnyheter på vei inn. Helhetlig er dette veldig bra, og jeg gleder meg stort til fortsettelsen her på Kongsvinger Auto, sier den fremdeles ganske ferske daglige lederen til Kongsvinger Auto AS, Dany Narten.

En belgisk nordmann

Danys livslange forhold til alt som durer og bråker i sin alminnelighet og til motoriserte kjøretøy spesielt hadde sin opprinnelse i den lille byen Temse på landsbygda i Belgia. Der bodde familien, mens faren hadde et bilverksted i Antwerpen. Unge Dany var ivrig gjest på verkstedet med en gang anledningen bød seg. Da han ble gammel nok ble det sommerjobber, og et år ble han værende igjen på verkstedet da sommerferien tok slutt og skolen hadde begynt. Unge Dany ville heller bli mekanikerlærling. Og slik ble det.

Han er født og oppvokst i Belgia, men det er ikke forklaringen på hans noe unorske navn. Moren er riktignok av belgisk herkomst, men faren er nordmann som noen, og Dany har vært norsk statsborger hele livet.

– Jeg tror det var noen dansker i familien et eller annet sted for lenge siden, som ga opphav til etternavnet mitt. Men jeg er sannelig ikke sikker. Jeg har vært Dany Narten hele livet, og ikke tenkt så mye over at jeg ikke har et typisk norsk navn.

Perfect match

Han holder fremdeles kontakt med familie og barndomsvenner i Belgia, men da faren bestemte seg for å flytte tilbake til gamlelandet i 1991, ble Dany under sterk tvil med på lasset. I fem år jobbet han på verkstedet til faren med biler av alle typer og merker, men dragningen tilbake til Belgia fikk en brå slutt i 1992. Da traff han nemlig Oslo-jenta Irene, og hun var overhodet ikke interessert i å flytte ut av landet. I stedet ble det hovedstadsområdet, og det angrer ikke Dany  på et sekund.

– Det har vært mange fine år, vi feiret 25 års bryllupsdag i desember. Vi jobbet sammen i mange år, også. På Røa Autoco.

I 1996 trengte Ford-forhandleren på Røa kyndig kompetanse. Der ble herr og fru Narten i 30 år til sammen. I flere av dem var Dany daglig leder mens fru Irene tok seg av regnskap og kundemottak i 10 år.

– Det var en fin tid, sier Dany, som likevel synes at to tiår er såpass lang tid at han takket ja da Oslo Caravansenter AS på Kløfta trengte en erfaren bilmann i 2016.

– De trengte en person med massevis av bilerfaring, og jeg trengte forandring. Det var perfect match!

Solgte Mustangen

Han har full kontroll over tekniske data på alle bilmodellene han har jobbet med, men er ikke like stødig når det gjelder årstall. Han må regne på fingrene for å finne ut at bonussønnen Joakim allerede er blitt 36 år, «det er utrolig hvor fort tiden går», Martin er 27 og yngstemann Dennis er 24 år gammel. Nå er det bare han og kona igjen i huset på Nordkisa like utenfor Jessheim. Han hevder at han liker natur og friluftsliv, og går mye turer i nærområdet. Dessuten liker han biler, av lett forklarlige årsaker.

– Jeg hadde en 69-modell Ford Mustang som jeg satte i stand. Jeg solgte den, men angret så mye at jeg kjøpte meg en ny med en gang, sier han, og forteller at han og kona gjerne setter seg i bilen og drar på måfå nedover i Europa.

– Nå som det bare er oss, trenger vi ikke å planlegge ferieturene lenger. Vi setter oss bilen, og ser hvor vi havner. Det blir som regel et eller annet sted i Alpene. Jeg er glad i fjell og høyder, selv om jeg vokste opp i paddeflate Belgia. Vi er som regel på mine gamle hjemtrakter noen dager også, når vi først er på de kanter.

Godt til rette

Dany hadde egentlig takket ja til Mazda- og Opelforhandleren Mobile på Jessheim da Kongsvinger Auto-eier Oddbjørn Roverudseter tok kontakt i oktober i fjor.

– Han hadde fått anbefalt meg, sa han, men jeg hadde jo egentlig lovet meg bort til en annen jobb, så jeg takket høflig nei uten å tenke mer over det. Det tok ikke mer enn fem minutter før Oddbjørn ringte meg opp igjen og sa at jeg kunne i hvert fall høre hva han hadde å foreslå. Dette var en fredag, og vi avtalte å møtes på søndag. Jeg ble så overbevist at vi skrev avtale der og da, forteller Narten, som allerede har funnet seg godt til rette på sjefskontoret til Kongsvinger Auto.

– Det kommer mange spennende nyheter nå, både fra Nissan og Opel. Nissan Leaf har jo vært den store volummodellen i mange år, og nå er neste generasjon av crossover-bestselgeren Qashqai rett rundt hjørnet. Til sommeren kommer også den den elektriske utgaven av Opel Mokka, som vi har store forventninger til. Og litt lenger frem i tid kommer den store elektriske SUV`en Nissan Ariya, som produsenten selv hevder skal være begynnelsen av en ny epoke. Det er klart at vi har store forventninger!

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00