Aktiv i tre år – to NM-titler og sølv i Nordisk

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Hun har hode for tall, er rask på avtrekkeren og ikke mye skvetten. Vi snakker om vår nye medarbeider på økonomi, Gro K. Granvold som har to NM-titler og et sølv i Nordisk Cowboy Action Shooting. Hos oss på Kongsvinger Auto holder hun orden på både innbetalinger, utbetalinger, lønninger og de ansattes pensjonsordninger. Med andre ord – hele den viktige økonomibiten.

Gro begynte på Kongsvinger Auto i februar i år. Med lang erfaring innen økonomi kom hun raskt inn i alle systemer og rutiner en bilforhandler må forholde seg til. Hun understreker imidlertid at hun hele tiden lærer noe nytt. Det være seg nye regler man må oppdatere seg på eller andre interne gjøremål.

Entusiastisk og nysgjerrig

– Gro er aldri vanskelig å be om hjelp, sier daglig leder, Kim André Fremming. – Hun kaster seg over nye oppgaver med stor entusiasme og nøyaktighet. Vi er kjempeglade for å ha fått Gro som kollega. Hun har jobbet med økonomi både i Telenor og i Jofama. I Jofama jobbet hun i 23 år med både ordremottak og økonomi.

Fra skinnmote, utstyr til MC og snøscooter – til bil

Det var i Jofama jeg for alvor begynte å bli nysgjerrig på økonomi, sier Gro. Etter hvert fikk jeg muligheten til å jobbe kun med økonomi her, men etter 23 år ble økonomidelen outsourset, og jeg ble overflødig. Til alt hell fikk jeg nyss om at det ble ledig en stilling som økonomimedarbeider på Kongsvinger Auto. Jeg fikk komme på intervju og fikk jobben. Jeg sluttet i Jofama 1. februar og begynte her på Auto’n 20. februar.

Annerledes og spennende bransje

Bilbransjen er spennende og annerledes å jobbe i. Jeg kommer tettere på kundene og økonomibildet er mer sammensatt. Her må man være pinlig nøyaktig på hvor man fører de ulike kostnadene og inntektene. Dessuten er det mye større forhold og beløp her enn hva jeg har vært vant til. Men moro er det, for jeg lærer hele tiden noe nytt.

Gro har to NM-titler og et sølv i Nordisk Cowboy Action Shooting.

Litt rutine – mye nytt

En helt vanlig arbeidsdag for Gro starter med å gå igjennom bokføringen fra dagen i forveien. Alt skal være godkjent i økonomisystemet. Så må det sjekkes at alle innbetalinger er kommet inn. Vi både kjøper, selger og bytter biler.  Etter å ha fått bekreftet at alt er i orden kan jeg starte med dagens bokføringer. Ved lønnskjøring og månedsavslutning blir det gjerne litt ekstra, med både husleiekostnader, strøm osv.

Aktiv fritid

Gro er ikke typen som legger seg på sofaen når hun ikke er på jobb. Hjemme hos henne går det både i litteratur, reiser, friluftsliv og ikke minst Cowboy Action Shooting. Og skulle hun la seg friste til å se på TV har hun alltid strikketøyet med seg. Å strikke begynte hun med allerede som 5-åring. TV-titting har blitt til mange sokker, gensere og andre fine ting ryktes det.

To NM-titler i Cowboy Action Shooting

For tre år siden begynte Gro med den litt spesielle, og for de fleste av oss ukjente, idrettsgrenen Cowboy Action Shooting. Og allerede har hun sikret seg to NM-titler og en sølvmedalje i Nordisk i sin klasse.

– Selv om det er en verdensomspennende idrett med opphav i USA er det ikke så mange her hjemme som kjenner sporten, sier Gro. – Selv ble jeg kjent med den gjennom samboeren som har vært aktiv i mange år. Jeg var tilskuer noen år før jeg bestemte meg for å bli med, egentlig bare for moro skyld, for det så unektelig gøyalt ut. Litt erfaring kan jeg kanskje si jeg hadde, da jeg «flørtet» litt med luftgevær for mange, mange år tilbake. Dette er imidlertid noe helt annet, og jeg er blitt bitt av basillen.

– Jeg liker denne idretten så godt fordi man må bruke både hode, hurtighet og vi må samarbeide, sier Gro.

Actionfylt med tidsriktig tøy og fire våpen

Det mest spesielle ved idretten er kanskje at vi må ha tidsriktige klær og håndtere fire våpen i en og samme konkurranse. Når vi snakker tidsriktige klær handler det selvfølgelig om cowboy-klær, og jeg syr noe av det selv. På de store stevnene samles vi til festmiddag på kvelden, også da i festklær i cowboy-stil.

De fire våpnene vi bruker i konkurranser er to revolvere, bøylerifle og hagle. Jeg liker denne idretten så godt fordi man må bruke både hode, hurtighet og vi må samarbeide. Vi skyter alltid på stålmål som står i formasjoner og må treffes i riktig rekkefølge og med riktig våpen.

I Kongsvinger er det bare Gro og samboeren som driver med denne idretten, og de ønsker flere velkommen. – Mest aktive er vi vår, sommer og høst. Da reiser vi mye rundt på Østlandet på både treningssamlinger og konkurranser.

Debuterer under småviltjakta i år

Gro har alltid vært glad i å være ute i skog og mark. – Det er så mye man kan finne på utendørs og det er ekstra koselig når hele familien kan være ute på tur samtidig. Det er vi så ofte vi kan. I år har både Gro og sønnen tatt jegerprøven og skal debutere under småviltjakta.

Ferierer både i inn- og utland

– Norge har mye flott å by på og jeg ferierer gjerne i vårt eget land. Men jeg er også glad i å oppleve andre kulturer og mattradisjoner utenfor Norges grenser. Det fineste stedet jeg har vært var ute på Key West i USA. Dit skal jeg tilbake. Det var så mye mer å oppleve der ute enn det vi fikk med oss på 1 døgn.

Fant du ikke det du lette etter?

Søk på siden vår

Kontakt oss

Legg igjen en beskjed

Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger

+47 62 88 80 60

post@kongsvingerauto.no

Bilsalg:

Hverdager: 08.00 – 16.00
Torsdag: 08.00 – 18.00
Lørdag: 10.00 – 14.00

Kontakt oss

Tel: +47 62 88 80 60
E-post: post@kongsvingerauto.no
Adress: Kongevegen 101, 2211 Kongsvinger
MON-FRI 09:00 - 19:00, SAT-SUN 10:00 - 14:00